PROIECT – Condiție pentru aplicarea scutirii de impozit în cazul veteranilor, văduvelor de război sau persoanelor cu handicap

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Mai mulți parlamentari vor să modifice unul dintre articolele din Codul Fiscal, respectiv cel privitor la acordarea de scutiri la plata impozitelor pentru anumite persoane. Este vorba despre o propunere legislativă pentru modificarea articolului 469 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial nr. 688 din 10 septembrie 2015.

Conform inițiatorilor, „art, 469 din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal acordă scutiri de impozit pentru mijloacele de transport aflate în proprietatea unor categorii de persoane aflate în situaţii speciale; veterani de război, persoane cu dizabilităţi, foşti deţinuţi politici etc.
Interpretarea în litera legii a dat naştere unor situaţii în care există maşini de lux scutite de impozit, astfel încât o dispoziţie legală gândită ca o facilitate fiscală a ajuns să fie un privilegiu. Această dispoziţie legală există pentru a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile şi nu pentru a scuti de impozit proprietarii de maşini de lux”.

„Prin prezenta iniţiativă legislativă se doreşte reglementarea acordării scutirii de impozit pentru mijloacele de transport doar pentru mijloacele de transport cu capacitate cilindrică mai mică sau egală cu 2.000 cm3. Stabilirea de limite în ceea ce priveşte scutirea de la impozit pentru mijloacele de transport este o practică obişnuită în multe ţări europene pentni a direcţiona beneficiile fiscale
către cetăţenii aflaţi în situaţii speciale”, precizează parlamentarii.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole