Protest al sindicaliștilor de la Cartel Alfa în fața Prefecturii Maramureș (FOTO)

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Sindicaliştii de la Cartel Alfa au demarat joi, 14 ianuarie, în fața Prefecturii Maramureș, acțiuni de protest în cadrul caravanei drepturilor sociale. La fața locului s-au aflat sindicaliști din întreaga țară.

Aceștia sunt nemulțumiți faţă de “măsurile luate sau anunţate de actualul guvern, care dezavantajează profund şi preponderent categoriile de lucrători reprezentate de confederaţie”.

Principalele revendicări ale membrilor Cartel Alfa sunt: “un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, o taxare justă şi aplicarea corectă a legislaţiei”.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de “politica de austeritate în domeniul salarizării”, reclamând creşterea cu o sumă mică a cuantumului salariului minim garantat, îngheţarea unor drepturi salariale, îngheţarea creşterii pensiilor şi “lipsa justiţiei sociale în sistemul de pensii”, dar şi faptul că nu se modifică Legea dialogului social care nu a mai suferit modificări de zece ani, potrivit news.ro.

Caravana include oraşele Baia Mare – Târgu Mureş – Braşov – Ploieşti – Bucureşti.

Vlad HERMAN

Foto: Ciprian DRAGOȘ

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *