PUZ PENTRU ZONA SPITALULUI JUDEȚEAN – Ce va fi permis și ce va fi interzis în zonă

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primăria Baia Mare supune consultării publice proiectul de hotărare privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Dezvoltare Urbană Spitalul de Urgență”, generat de amplasamentul situat în Baia Mare, zona Spitalului Județean. Vorbim de zona delimitată de Bulevardul Republicii la est, Bulevardul Decebal la vest, la sud strada Cuza Vodă și Malul Sudic al Râului Săsar la Nord.

Printre altele, în zona se vor respecta o serie de cerințe de parcare/garare, respectiv 1 loc de parcare/garare pentru apartament cu o suprafață utilă maximă de 40mp, 1,5 locuri de parcare/garare pentru apartament cu o suprafață utilă maximă de 80mp, 2 locuri de parcare/garare pentru apartament cu o suprafață utilă mai mare de 80mp. Conform proiectului, la numărul locurilor de parcare pentru locatari se va asigura suplimentar 5% pentru vizitatori. Pentru clădirile cu mai mult de 5 apartamente se va asigura un spațiu acoperit destinat depozitării bicicletelor, cu o capacitate de 1 bicicletă/apartament.

„Pentru funcțiunile de alimentație publică/cazare temporară (hoteluri, moteluri, pensiuni, etc.) va fi 1 loc de parcare/garare pentru 5 locuri la masă, 2 locuri de parcare/garare pentru autocare la o suprafața desfășurată mai mare de 400mp/construcție. La numărul locurilor de parcare pentru clienți se va asigura suplimentar 10% pentru angajați. Pentru funcțiunile de sănătate, servicii medicale vom avea un loc de parcare/garare pentru 4 salariați;
Pentru funcțiunile de sport-agrement/turism vor fi un loc de parcare/garare pentru 1 salariat, 2 locuri de parcare/garare pentru autocare la o suprafața desfășurată mai mare de 800mp/construcție, respectiv la numărul locurilor de parcare pentru salariați se va asigura suplimentar 100% pentru clienți/public.

Pentru construcții ce înglobează spații cu diferite funcțiuni, pentru care există norme diferite de dimensionare a parcajelor, vor fi luate în considerare cele care prevăd un număr mai mare de locuri de parcare. La 50 de locuri parcare-garare, se va asigura o stație de încărcare electrică”, se arată în proiect.

Proiectul vorbește și de anumite lucruri care vor fi interzise în zona amintită: „Sunt interzise modificările punctuale aduse fațadelor locuințelor colective (modificări de culoare, reabilitări, schimbarea culorii sau tipului tâmplăriei, închiderea balcoanelor, teraselor sau a logiilor, schimbarea materialelor de închidere ale balcoanelor, logiilor sau teraselor, pentru a nu degrada unitatea vizuală. Orice modificare se va realiza integral, la nivel de fațadă, cu acordul tuturor proprietarilor afectați și al asociației de proprietari, în baza unei autorizații specifice, conform
legislației. Este strict interzisă amplasarea în planul fațadelor a antenelor satelit, a aparatelor de aer condiționat și a uscătoarelor de rufe. Acestea vor putea fi amplasate doar în interiorul balcoanelor, în firide sau alte locuri special proiectate, astfel încât să nu fie vizibile de la nivelul trecătorilor”.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2