Regatul Unit: Boris Johnson face schimbări în Downing Street în încercarea de a-şi relansa guvernul

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Premierul britanic Boris Johnson a numit un nou şef de personal şi un director de comunicare în locul demisionarilor din aceste posturi, ca parte a unei reforme în Downing Street prin care încearcă să-şi relanseze guvernul după săptămâni de polemică, scrie duminică EFE, informează AGERPRES.

Johnson a anunţat că actualul secretar de stat şi cancelar al ducatului Lancaster, Stephen Barclay, va fi noul şef de personal, înlocuindu-l pe Dan Rosenfield, element-cheie pentru funcţionarea reşedinţei şi birourilor oficiale ale premierului britanic.

Fost jurnalist al BBC şi fost şef de presă al lui Boris Johnson atunci când actualul lider conservator era primar al Londrei, Guto Harri preia postul de director de comunicare, în locul lui Jack Doyle, care a demisionat joi după ce a fost implicat în scandalul petrecerilor organizate la Downing Street în timpul pandemiei.

„Schimbările pe care le anunţ astăzi în echipa mea vor îmbunătăţi modul în care funcţionează Numărul 10 (de la Downing Street), vor consolida rolul cabinetului şi al colegilor mei de partid şi vor accelera misiunea noastră definitorie pentru a reechilibra ţara”, a declarat premierul britanic.

Cinci colaboratori apropiaţi ai lui Johnson au demisionat joi şi vineri, cazul cel mai răsunător fiind al celei care a fost ani la rândul aliata lui Johnson, Munira Mirza. Şi-a dat demisia, fără a preciza motivele, şi colega lui Mirza, Elena Narozanski, în timp ce Doyle, Rosenfield şi secretarul personal al lui Johnson, Martin Reynolds, figurează printre oficialităţile implicate în petrecerile din anii 2020 şi 2021, anchetate în prezent de către poliţie pentru presupusă încălcare a restricţiilor sanitare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2