REGULI- Ce amendă riști dacă treci pe bicicletă pe trecerea pentru pietoni

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

 

Odată cu venirea verii pe drumurile din județ au apărut bicicliștii, dar și cei care circulă pe trotinete electrice. Pentru șoferi acest lucru înseamnă o și mai mare atenție în trafic. Însă și cei care merg pe bicicletă, respectiv pe trotinetă trebuie să respecte niște reguli foarte clare stabilite prin lege.

Din start legea prevede că pe trotinetele electrice nu se pot transporta pasageri, iar transportatea sau tragerea de orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stânjenesc sau periclitează conducerea vehiculului ori circulaţia celorlalţi participanţi la trafic este interzisă. Pentru a circula pe drumul public, bicicleta trebuie să fie echipată corespunzător adică dispozitiv de frânare eficace, mijloc de avertizare sonoră, lumină de culoare albă sau galbenă în faţă, lumină de culoare roşie în spate şi cel puţin un element reflectorizant de aceeaşi culoare.

Traversarea drumurilor publice pe trecerile pentru pietoni, în timpul deplasării pe bicicletă sau trotinetă constituie abatere de la normele de circulație rutieră și poate atrage sancționarea contravențională, sau, mai grav, implicarea într-un eveniment rutier.

Nerespectarea normelor privind circulația bicicletelor sau a trotinetelor electrice constituie contravenție, și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni, respectiv 4-5 puncte amendă (580 – 725 de lei). Nerespectarea normelor privind dotarea bicicletelor sau a trotinetelor electrice se sancționează contravențional cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni, respectiv 6-8 puncte amendă (870 – 1.160 de lei).

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. Velu

    Legea nu specifica ca trebuie sa te dai jos de pe o trotineta (normala, nu electrica). Legea se refera doar la biciclete.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole