REMEȚI -Au riscat să fie împușcați din cauza unor colete

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

De multe ori contrabandinștii riscă să fie împușcați și tot nu lasă din mână coletele cu țigări. Recent s-au tras focuri de armă în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Remeți, unde mai multe persoane care transportau în spate, de la malul râului Tisa spre interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

„Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor efectuând somațiile legale prin voce, însă persoanele în cauză nu s-au supus, au abandonat baxurile și au fugit spre teritoriul statului vecin. Pentru reținerea acestora, lucrătorii noștri au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale, însă nici de această dată nu s-au oprit și au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean. În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

La fața locului, au fost descoperite 17 baxuri cu țigări de proveniență ucraineană, iar în imediata apropiere a acestora și un autoturism marca Volvo, înmatriculat în România. Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autoturismului împreună cu țigările la sediul instituției, unde, în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 8.249 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 96.500 lei”, a declarat Iulia Stan, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației. 

Țigările au fost confiscate, iar mașina de 24.650 lei a fost indisponibilizată în vederea continuării verificărilor. Cercetările continuă în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighet.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2