Responsabilii Campionatului automobilistic nord-american IndyCar au anulat cele două curse programate în cadrul Grand Prix-ului de la Detroit

Responsabilii Campionatului automobilistic nord-american IndyCar au anulat, luni, cele două curse programate în cadrul Grand Prix-ului de la Detroit din luna mai, din cauza coronavirusului, informează AFP, titrează Agerpres.

În schimb, au adăugat alte curse la Grand Prix-ul de la Monterey şi Iowa 300, precum şi o a treia cursă la Indianapolis. Această nouă amânare din calendarul competiţional survine la zece zile după amânarea Cursei de 500 de mile de la Indianapolis, cea mai aşteptată cursă a sezonului, ce va avea loc pe 23 august în loc de 24 mai.

Anularea Grand Prix-ului de la Detroit (30-31 mai) se adaugă celor de la Alabama, Long Beach (California) şi Austin (Texas), din cauza pandemiei de Covid-19 care loveşte din plin Statele Unite, cu 10.335 morţi şi 347.003 cazuri oficiale. Totodată, cursa decisă să deschidă sezonul este Grand Prix-ul de Fort Worth (Texas), pe 6 iunie.

Pentru a păstra un maximum de probe, responsabilii IndyCar au decis să organizeze la Iowa 300 (17-18 iulie) şi la Monterey din Laguna Seca în California (19-20 septembrie), două “double headers”, adică o cursă sâmbăta şi una duminica pe acelaşi circuit. De asemenea, o nouă probă a fost adăugată pe 3 octombrie, Grand Prix-ul “Harvest” la Indianapolis, pe acelaşi traseu rutier pe care se va alerga Grand Prix-ul de la Indianapolis pe 4 iulie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1