REZULTATE CONTROL – Dosar penal în cazul centrului rezidențial ilegal din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Prefectura Maramureș a făcut publice rezultatele controalelor făcute la un centru rezidențial din Baia Mare care a funcționat fără acte legale. După cum se știe, în 4 august, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Maramureș, a fost organizată o acțiune de verificare a legalității funcționării unui centru rezidențial, într-o locație din municipiul Baia Mare, la care au participat mai multe instituții cu atribuții în domeniu.

„În urma verificărilor în baza de date a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială, s-a constatat faptul că asociația funcționează fără să dețină certificat de acreditare, iar serviciul social nu este licențiat. În consecință, AJPIS Maramureș a dispus remedierea celor două nereguli până la data de 04.09.2023, respectiv 02.10.2023. Echipa de inspectori a aplicat două sancțiuni contravenționale cu amendă în acest sens.

La momentul vizitei, în respectiva casă erau cazate patru femei cu vârstele cuprinse între 19 și 36 ani. Două dintre femei sunt angajate la magazinul social deținut de asociație. În timpul controlului, una dintre cele 4 femei aflate în casa asociației a declarat în scris că dorește să plece, iar celelalte trei femei au declarat verbal că vor să rămână, cele trei fiind tinere adulte asupra cărora nu este instituită nicio măsură de protecție socială. Echipa de inspectori a solicitat ajutorul Direcției de Asistență Socială Baia Mare pentru relocarea tinerei care a solicitat acest lucru, la un centru de tranzit.

În urma controlului efectuat, fiecare instituție a dispus măsuri conform competențelor, iar Inspectoratul de Poliție al județului Maramureș, prin Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a întocmit un dosar penal în care se desfășoară cercetări sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare”, arată prefectul județului, Rudolf Stauder.

În plus, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Maramureș a aplicat trei avertismente, pentru funcționarea fără autorizație de securitate la incendiu, număr insuficient de mijloace tehnice de primă intervenție, neafișarea planurilor de evacuare în spațiile destinate cazării.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole