Romanii au rezervat cu 55% mai multe bilete de avion pe rutele interne in 2019; crestere cu 68% pe rutele intercontinentale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Numarul rezervarilor de bilete de avion pe cursele interne facute de turistii romani a crescut, in 2019, cu 55% fata de anul precedent, in timp ce numarul de rezervari intercontinentale s-a majorat cu 68%, raportat la perioada de referinta, reiese dintr-o analiza publicata, miercuri, de o agentie online de turism, informeaza AGERPRES.

Datele centralizate arata ca numarul de turisti care si-au asigurat calatoria a crescut, anul trecut, cu 29%, in comparatie cu 2018. O astfel de asigurare costa in jur de 1,25 de euro/zi pentru Europa si poate preveni multe neplaceri, precizeaza sursa citata.

Potrivit analizei de specialitate realizata de eSky Romania, cele mai multe rezervari intercontinentale au fost efectuate spre destinatii precum Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Iordania, China, Egipt, Thailanda si Japonia.

Cat priveste destinatiile favorite ale romanilor, in 2019, acestea au vizat continentul european: Marea Britanie – 23% din numarul total de bilete de avion achizitionate, Italia (19,5%), Germania (13,5%), Spania (8%), Franta (6%) si Belgia (5%).

Totodata, pe lista oraselor, primul loc a fost ocupat, anul trecut, de Londra – cu 18% din totalul calatoriilor, urmat de Milano, Bruxelles, Roma, Paris si Viena.

2019 a urmat trendul anilor trecuti prin scaderi ale preturilor la biletele de avion. Astfel, pretul mediu a fost de 129 de euro, mai mic cu 13 euro fata de anul 2018, cand tariful mediu era de 116 euro.

In acest context, cele mai importante scaderi ale preturilor medii ale biletelor sunt urmatoarele: catre Viena (cu 75 de euro mai ieftin decat in 2018), Nisa (-39 de euro), Liverpool (-31 de euro), Dublin (-20 de euro) si Barcelona (-18 euro).

Pe de alta parte, cel mai scump bilet cumparat in 2019 de la agentia de turism online eSky a fost catre Honolulu (Hawaii) si a costat 1.718 euro.

Conform analizei, traficul pe telefonul mobil a crescut cu 13,2%, iar tranzactiile efectuate cu dispozitivul mobil au urcat cu 40% fata de 2018.

La nivel general, cercetarea realizata de eSky Romania releva faptul ca, in 2019, numarul rezervarilor interne efectuate de turistii romani a urcat cu 55%, in comparatie cu anul anterior. Tot raportat la perioada de referinta, numarul de rezervari intercontinentale s-a majorat cu 68%.

Agentia online de turism eSky Romania este activa pe piata locala din anul 2009, fiind parte a grupului eSky, cu sediul central in Polonia. Compania a inregistrat, in 2018, un venit net de 5,8 milioane de euro, la o valoare totala tranzactionata de 37 de milioane de euro.

Grupul are 50 de piete deschise in acest moment, atat in America de Sud, in America de Nord, cat si in Europa, Asia si Africa.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2