septembrie 28, 2021

S-a antrenat cinci luni doar cu sticle de apă, a luat aurul și a intrat în istoria țării sale: “Sunt șocată!”

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Halterofila filipineză Hidilyn Diaz (30 de ani) a scris istorie la Jocurile Olimpice, reușind să obțină astăzi o medalie de aur.

Diaz a cucerit medalia de aur la categoria 55 de kilograme, după ce a ridicat 97 de kilograme la stilul smuls și 127 de kilograme la aruncat. Cu 224kg la total, ea a trecut la limită de chinezoaica Liao Qiuyun (223). Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat o sportivă din Kazahstan, Zulfiya Chinshanlo (213).

A fost prima medalie obținută de Filipine la Jocurile Olimpice, deși țara are reprezentanți la competiție încă din 1924, potrivit NPR. Hidilyn Diaz a izbucnit în lacrimi la final și a explicat că a avut condiții de antrenamente foarte dificile în ultima perioadă.

Din luna aprilie a anului trecut, Diaz a fost blocată în Peru timp de cinci luni, restricțiile de acolo cauzate de pandemia de coronavirus interzicându-i să părăsească țara.

Astfel, sportiva din Filipine a trebuit să se descurce cu ce avea la dispoziție. Și-a construit o sală de fitness și, în locul greutăților, a folosit niște sticle de apă.

“Dacă nu am bară, nu e nicio problemă. O bucată de bambus și două sticle mari de apă”, explica Diaz, la momentul respectiv, postând și un videoclip sugestiv pe rețelele sociale.

digisport.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2