S-a deschis oficial tabăra de excelență PUNTE (FOTO)

Tabăra de excelență PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni, care a reunit 40 de elevi olimpici la limba română și istorie împreună cu 12 profesori însoțitori, se desfășoară în aceste zile în Maramureș, la Șuior.

La deschiderea oficială care a avut loc ieri, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, le-a vorbit elevilor despre importanța pe care educația o are în parcursul dezvoltării lor și i-a felicitat pentru efortul și munca depuse în obținerea rezultatelor excepționale în acești ani de studiu.

Tabăra PUNTE oferă acestor elevi minunați 6 zile pline cu acțiuni și ateliere tematice, precum: atelier de vacanță „Românii – origini și istorie, limba română care ne unește”, ateliere de lucru cu meșteri populari maramureșeni, atelier de vacanță „Literatură și cinematografie”. Totodată, olimpicii vor lua parte la o vizită în Maramureșul istoric, la principale atracții culturale și istorice ale județului, care să dezvolte conectarea interregională între tinerii olimpici din Maramureș și de peste Prut.

În „satul de pe deal” din cadrul Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară, elevii au avut parte de experiențe inedite, de la frământatul aluatului pentru pâine și „pupeze” până la cusături tradiționale maramureșene, arta lemnului, înnodături tradiționale sau mărgele. Totodată, participanții la tabără au vizitat frumusețile montane de la Cota 1000 Șuior și casele tradiționale din Muzeul Satului.

În după amiaza celei de-a doua zile, elevii au vizitat două repere culturale ale Maramureșului, Muzeul de Astronomie și Muzeul de Mineralogie Maramureș, în cadrul cărora au fost surprinși de povestea constelațiilor și s-au familiarizat cu exponate minerale muzeale de excepție.

”Întrucât educația este unul dintre cele mai importante domenii în care putem investi, susținerea și promovarea excelenței în educație au fost parte din obiectivele mele de-a lungul mandatului.

Felicitări elevilor pentru performanțele școlare obținute în acești ani de studiu și o experiență cât mai minunată în cadrul acestei tabere.

Mulțumesc partenerilor implicați în realizarea acestui proiect, dar și profesorilor îndrumători care sunt alături de acești copii minunați în parcursul lor educational”, a transmis Ionel Bogdan, președintele administrației județene, în cadrul evenimentului de deschidere a taberei.

Proiectul „Tabăra de excelență în Maramureș-PUNTE educațională Maramureș-Hîncești-Strășeni-Ungheni” este finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (https://www.facebook.com/drrmromania/) din cadrul Guvernului României și are ca obiectiv principal promovarea și susținerea excelenței în educație în rândul elevilor de liceu olimpici la limba română și istorie din raioanele Hîncești, Strășeni și Ungheni din Republica Moldova, prin conectarea interregională cu tineri olimpici din județul Maramureș.

ZiarMM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu