SĂNĂTATE – Cazuri confirmate cu virusul West Nile aproape de Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a anunțat recent că au fost confirmate un număr de 28 de cazuri cu infecţie cu virusul West Nile de la începutul perioadei de supraveghere a acestei afecţiuni (6 iunie) până la finele lunii august. Potrivit INSP, au fost înregistrate patru decese în urma infecţiei cu virusul West Nile – în judeţele Satu Mare, Ilfov şi Prahova, respectiv Dolj.

În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile de infecţie cu virus West Nile au fost confirmate în Municipiul Bucureşti (7), Bacău (1), Bihor (1), Ilfov (3), Dolj (2), Ialomiţa (1), Iaşi (2), Prahova (1), Sibiu (1), Satu Mare (1), Galaţi (3), Olt (2), Tulcea (2) şi Vaslui (1).

Autoritățile spun că temperaturile ridicate și valurile de căldură ce urmează ploilor abundente, favorizează apariția anumitor boli, dintre acestea făcând parte și neuroinfecția West Nile, o boală infecțioasă ce se transmite prin înțepătura de țânțar.

Institutul Național de Sănătate Publică vine cu o serie de recomandări în vederea protejării împotriva infectării cu virusul West Nile, respectiv evitați expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, utilizați substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor, utilizați substanțe insecticide în locuință/în jurul locuinței, împiedicați pătrunderea țânțarilor în casă (plase de protecție la ferestre), asigurați desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei sau îndepărtați recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole