Sărbătoarea Castanelor, motiv de nemulțumire. Prea mulți bani băgați când datoriile ne dau afară din casă

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vrem sau nu vrem să acceptăm, Sărbatoarea Castanelor este un eveniment așteptat de mulți băimăreni. Însă în fecare an bugetul alocat acestui eveniment naște discuții contradictorii. Niciodată nu s-a spus că e prea puțin, ci întotdeauna s-a spus că se alocă prea mulți bani pentru acest eveniment unde, să fim serioși, vin cam aceiași artiști, considerați „la modă”. Să nu uităm că aleșii locali au fost puși să voteze dacă vor acest eveniment, iar răspunsul a fost „Da”, îl vrem. Deci și aleșii locali sunt părtași la tot ce înseamnă alocări bugetare pentru eveniment. Acum un motiv de nemulțumire ar fi și cel legat de perioada aleasă de municipalitate, final de octombrie, când e clar mai frig ca la final de septembrie, când avea loc tradițional acest eveniment, marca Baia Mare.

Nu avem stadion, nu avem ștrand municipal, nu avem piste de biciclete, nu avem un castel Pocol reabilitat, la fel nici monumentele istorice din centrul vechi, nici parcul industrial, nici castanii nu au scăpat de cancer, nici malurile râului Săsar nu sunt finalizate, dar avem în fiecare an… Castaniada. În acest an plătim 1.800.000 lei pentru „Castane”. În 2021 am plătit 3.200.000 lei, în 2022, 2.500.000 lei. Ni s-a spus că o parte din acești bani vor fi „recuperați”. Nu știm dacă vreodată o parte din costurile Castaniadei au fost recuperate. Nu știm noi, poporul, cei care venim și aplaudăm artiștii care ne-au încântat pe zeci de mii de euro, căci unii știu cu siguranță.

Cu toată agitația aceasta, că se cheltuie mulți bani cu un eveniment care nu aduce nimic bun orașului, nimic nu se va schimba. Evenimentul se va ține, mulți băimăreni vor merge și se vor petrece, căci dacă e final de an e Castaniada, nu?

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. Profire

    Musai musai mai mult parai anu ista ca aduce muerea lui dar aiasta costa musai mai mult malai no.O aduce amu pe schela de scena sa prezinte la noi din oras ca asta iarna la atificii o aduso iara si neo intrabat tata multimea dac sa se insoare anu ista si noi am strigat in cor ca DA si el neo mulțumit si ia ca so insurat amu toamna de castane

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole