Scoala Politica ”Gheorghe I. Bratianu” de la Sighet a avut o prezenta record anul acesta

Reclame home 1
Reclame home 1

Tineretul National Liberal Filiala Maramures a organizat in acest an cea de-a XII-a editie a Scolii Politice ”Gheorghe I. Bratianu” de la Sighet. Deschiderea a avut loc vineri in cadrul unei atmosfere pline de emotie si recunostinta pentru tot ceea ce inseamna comemorarea celor care au luptat pentru Romania de astazi, pentru valori si pentru democratie.

Prezenti la evenimentul de deschidere a Scolii Politice, Ionel Bogdan, presedinte PNL Maramures si secretar de stat in Cancelaria Prim-Ministrului, Robert Sighiartau, secretar general PNL, Mara Mares, presedinte TNL, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, alaturi de gazdele locale ale evenimentului: Gabriel Stetco, presedinte TNL Maramures, si Daniela Onita Ivascu, presedinte PNL Sighetu Marmatiei, au discutat despre importanta organizarii acestei scoli an de an, ducand astfel din generatie in generatie memoria vie a celor care au scris istoria Romaniei.

Ionel Bogdan, presedinte PNL Maramures: ”Ma bucur sa vad si anul acesta multi tineri liberali la Scoala Politica ”Gheorghe I. Bratianu” si ma bucur ca au venit si membri din executiv, din conducerea partidului, pentru ca e important sa aducem in acelasi loc trecutul, prezentul si viitorul partidului nostru. Pentru liberali, Sighetul e un loc in care ne conectam cu trecutul nostru, cu valorile liberale si cu principiile pentru care au luptat si s-au sacrificat inaintasii nostri.”

Robert Sighiartau, secretar general PNL: ”Memorialul de la Sighet este o scoala a valorilor pentru generatiile care s-au nascut dupa 1989. Este educatia memoriei bazata pe valorile si principiile celor pe care comunistii au vrut sa-i extermine. Este vorba despre elita Romaniei. Pentru ca la Sighet au adus in puscarie o parte a elitelor tarii, cu program de distrugere fizica si psihica.”

Mara Mares, presedinte TNL: ”Scoala Memoriala ”Gheorghe I. Bratianu” de la Sighet este cea mai veche si cea mai frumoasa traditie de astazi a Tineretului National Liberal, iar faptul ca aceasta Scoala se afla la a XII-a editie este meritul mai multor generatii din cadrul PNL, pentru ca cei care au pus bazele Scolii se afla astazi la seniori.
Vreau sa va multumesc ca sunteti atat de multi astazi, prezenta de anul acesta este una record la Scoala de la Sighet, iar meritul acesta se datoreaza a unei organizari si implicari foarte bune a colegilor nostri de la TNL Maramures, Gabriel Stetco si Ioana Marincas.”

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: ”Imi face o deosebita placere sa particip la lucrarile Scolii Memoriale de la Sighet, o scoala cu traditie care insufla tinerei genereratii liberale valorile si principiile liberalismului promovate si aparate de-a lungul anilor de catre oameni politici puternici, ghidati de principii de neclintit.”

Scoala Memoriala de la Sighet s-a desfasurat pe durata acestui sfarsit de saptamana, cuprinzand multe activitati si seminarii printre care vizita la Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, iar astazi cei prezenti au depus un omagiu in memoria celor care au luptat pentru Romania de astazi la Cimitirul Saracilor din Sighet.

Prezent astazi la depunerea coroanelor, Adrian Oros, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a discutat despre importanta transmiterii traditiei mai departe, an de an, pentru ca doar asa generatiile viitoare nu-i vor uita pe cei care au pus bazele Romaniei moderne.

Biroul de presa
PNL Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole