Școli cu risc seismic: O grădiniță din Baia Mare va fi consolidată de Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării a aprobat lista primelor 31 de unități de învățământ care vor primi finanțare prin Programul național de investiții ”Școli sigure și sănătoase”.

Astfel, vor fi consolidate seismic, reabilitate, modernizate și eficientizate energetic 14 licee, 15 școli și 2 grădinițe încadrate în clasa de risc seismic I.

Printre acestea se regăsește și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 9 Baia Mare, urmând a fi consolidată clădirea B 20, în care funcționează Grădinița cu Program Normal nr. 20 (aceasta face parte din Grădinița Nr. 9).

„Finanțarea lucrărilor este asigurată de Ministerul Dezvoltării, iar unitățile administrativ-teritoriale pe raza cărora se află cele 31 de obiective răspund de modul în care sunt realizate aceste lucrări.

Pe perioada lucrărilor, beneficiarii trebuie să asigure spații pentru relocarea activităților sau alte modalități de desfășurare a procesului educațional, a menționat ministrul dezvoltării, care a specificat că nu trebuie întocmite documentații tehnico-economice de tip DALI, ci doar proiectul tehnic. În urma acestuia, a expertizei și a costului standard pe metru pătrat la consolidare, stabilit prin ordin de ministru, finanțarea va fi acordată urgent. Contractele de finanțare se încheie pentru o perioadă de 3 ani”, informează Ministerul Dezvoltării.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu