SCUMPIRI -Construcția de blocuri între case a fost stopată în Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1

După luni bune de discuții și fel de fel de amendamente, în ședința de ieri, 17 februarie, consilierii locali au decis că a sosit momentul să spună STOP construcției de blocuri pe străzile cu case. Conform proiectului adoptat de aleși, locuințele colective mici sunt definite ca fiind locuințele cu regim de înălțime maxim P+2E ce cuprind același corp de clădire cu unități locative complete (apartamente), cu acces (scară) comun. Numărul apartamentelor pentru locuințele colective mici se vor reglementa după suprafața de teren pentru care se solicită emiterea autorizației de construire, respectiv parcela minimă pentru locuințe colective mici – 700 mp, între 700 și 1000 mp – maxim două apartamente/parcelă, mai mult de 1000 mp – maxim 4 apartamente/parcelă.

Tot ieri s-a decis că se va asigura o suprafață minimă de spațiu verde/loc de joacă pe o suprafață de minim 15% din suprafața pentru care se solicită emiterea autorizației de construire. Aleșii locali au mai decis obligativitatea plantării parcărilor amenajate la nivelul solului cu un arbore la cinci locuri de parcare, respectiv un arbore la 3 locuri de parcare. Arborii vor fi plantați în ochiuri pătrate, ochiuri circulare sau fâșii verzi de lățime minim 1 m, iar distanța maximă să fie de 8 m între arbori.

Conform proiectului adoptat ieri, numărul minim de locuri de parcare/garare poate fi diminuat prin achitarea unei taxe de 5000 euro/loc de parcare/garare nerealizat, pentru maximum 20% din numărul total al locurilor de parcare/garare necesare. Sumele adunate vor constitui un fond în vederea realizării de parcari publice pe teritoriul municipiului. De precizat că aceste noi regelementări nu vor afecta cu nimic blocurile de locuințe deja începute în zonele cu case. Aceste schimbări însă vor duce la o majorare a prețurilor pe piața imobiliară din Baia Mare, acum că nu vom mai vedea blocuri înalte între case niciodată.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. marta

    Tu recitesti ce scrii, Dragos? „Numărul apartamentelor…se vor reglementa”, „în vederea realizării de parcare publice”???

    Reply
  2. duhul din lampă

    Pe craica atunci putem face piste de biciclete și parc cum spune primarul sau vilă din carton ca și băștinasii***

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole