SE APROBĂ BUGETUL – Cu ce vrea primăria să ne surprindă în acest an

Consilierii locali sunt așteptați mâine, 17 februarie, pentru a aproba sau nu lista obiectivelor de investiții pe anul în curs cu finanțare parțială sau integrală de la bugetul local. Conform acestei liste, municipalitate are în plan pentru acest an achiziții de imobile, reabilitarea și extinderea imobilelor de pe strada Gheorghe Șincai nr.37, monitorizare video în municipiul Baia Mare, realizarea unei grădinițe în cartierul Vasile Alecsandri, teren de fotbal la Colegiul Tehnic „Aurelk Vlaicu”, tot aici fiind în plan construirea unei baze sportive tip I, dotări pentru mai multe unități de învățământ din oraș, cum ar fi Colegiul „Emil Racoviță, „Anghel Saligny”, Școala „Nicolae Bălcescu„ sau grădinițele Otilia Cazimir și Floare de Colț.

Se vor aloca fonduri și pentru anveloparea termică a școlilor și liceelor din oraș, dar și pentru o sală de sport școlară la Liceul cu program sportiv, respectiv la școlile „Dr. Victor Babeș„ și „Ion Luca Caragiale„, Școala 18, respectiv la „Nicolae Iorga„. Colegiul de arte va fi reabilitat și modernizat, la fel Școala „Avram Iancu”, printre altele. La Sănătate, se vrea extinderea și dotarea ambulatoirului integrat de la Spitalul TBC, reparații/igienizare la același spital, respectiv anveloparea termică a spitalului. Primăria Baia Mare își propune și să reabiliteze și să modernizeze cinematografele „Dacia” și Minerul, respectiv va fi modernizat și Teatrul Municipal.

Tot în 2022 ar urma să fie montate camere video pe Craica, Pirita, Remiza Gara, dar și acolo unde sunt locuințe sociale (Luminișului, Horea și Cuprom”. Se mai vrea iluminat stradalpe străzile Barajului și Europa, sistem de iluminat public modernizat în zona istorică a orașului, strada 1 Mai.

La achiziții de imobile, administrația locală se gândește la clădirea Remin, fostul hotel Maramureșul, fostul hotel Minerul, achiziție Casa Iancu de Hunedoara, terenuri și clădiri de la Cuprom, respectiv se dorește amenajarea unui monument al Holocaustului, amplasare de monumente de for public „Porțile Orașului” etc. Nu s-a uitat nici de amenajarea malurilor râului Săsar, de înființarea Parcului Eco Industrial, urbanizare zona Pirita, parcări publice zona Voința, parcări publice Piața Libertății, respectiv sisteme inteligente supraterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu