SE ÎNĂSPRESC LEGILE – Șoferii care vor rămâne fără permis pe viață și vor face până la 10 ani de închisoare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ultimele tragedii de pe drumurile din România fac ca să se ia tot mai în serios problema consumului de alcool și/sau droguri la volan, iar autoritățile sunt decise să înăsprească pedepsele pentru această categorie de șoferi. O propunere legislativă înregistrată zilele trecute la Senat propune înăsprirea pedepselor pentru persoanele care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau drogui și provoacă accidente rutiere grave, soldate cu pierderea de vieți omenești.

Potrivit acestui proiect de lege care va modifica Codul Rutier, în cazul unui accident soldat cu decese provocat de un șofer băut sau drogat, „actuala propunere legislativă propune anularea permisului conducătorului auto pe viață”. Însă tot la Senat avem o Propunere legislativă pentru completarea art.192 din Legea nr.286/2009 privind Codul Penal. Șoferii care provoacă accidente mortale, băuți fiind sau sub influența drogurilor, vor fi pedepsiți cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Inițiatorii acestui proiect spun că statisticile arată că într-o săptămână circa 1000 de permise de conducere sunt reținute pentru consumul de alcool și droguri sau alte substanțe interzise. Mai mult, un raport al Comisiei Europene, se precizează în Expunerea de motive la acest proiect care va modifica Codul Penal, arată că 7,1% din accidentele din România sunt provocate de șoferi care au consumat băuturi alcoolice.
Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole