Senatorul Țâgârlaș despre noua lege a Educației: ”Programa trebuie să fie adaptată nivelului efectiv al elevilor” (VIDEO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Noua lege a Educației aflată în dezbatere publică vine cu noi modificări, iar una dintre acestea prevede autonomia lărgită a profesorului.

Senatorul PNL de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș, spune că profesorul va putea stabili programa școlară în funcție de calitatea elevilor.

”Acest proiect de lege se află într-o dezbatere publică, care este reală. Există platforma la nivel național în care persoanele interesate pot să-și exprime public punctul de vedere, pot să vină cu propuneri proprii de modificare a actualei legi sau de îmbunătățire a actualui proiect dezbătut.

Va exista și un link special pentru maramureșeni în care profesorii, elevii, profesorii pot adresa atât întrebări punctuale, cât și propuneri raportat la cele menționate de către proiectul de lege și a cele susținute de noi.

Există o nouă abordare. Autonomia lărgită a profesorului în stabili programa școlară în funcție de aptitudinile elevilor, în funcție de calitatea elevilor și în funcție de modul de evoluție al elevilor. Programa trebuie să fie adaptată nivelului efectiv al elevilor”, spune Cristian Niculescu Țâgârlaș.

El a mai adăugat că noua lege va stabili și noi reguli privind obținerea titlurilor academice, astfel încât să fie eradicat plagiatul.

Detalii în video.

Vlad HERMAN

Video: Călin OȘAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2