Senzational: Adrian Todoran, directorul Directiei de Tineret Maramures, are un salariu mai mic decat femeia de serviciu si soferul

Situatie incredibila si, in acelasi timp, aberanta, la Directia de Tineret Maramures. Directorul Adrian Todoran are un salariu care nu ajunge nici macar la nivelul celui al femeii de serviciu. In timp ce aceasta castiga lunar, dupa reducerea de 25% aplicata de Guvernul Emil Boc, 550 lei, conducatorul institutiei are un salariu de aproximativ 500 lei (cuprins intre 495 si 510 lei).

Probabil, in acceptiunea Executivului, un director de institutie, care coordoneaza activitatea a aproximativ 30 de oameni, are o sarcina mai mica decat a celei responsabile cu spalatul pe jos. In topul celor mai prost platiti oameni ai Directiei de Tineret se situeaza si soferul, care dupa o luna de munca incaseaza 590 lei.

Cum s-a ajuns ca Adrian Todoran sa aiba cel mai mic salariu din institutie si, foarte probabil, cel mai mic dintre toti directorii din Maramures? Acesta afirma ca in urma deciziei de comasare a directiilor de tineret si sport, in judetele din intreaga tara, pana la organizarea concursului, directorii ocupa locurile ramase libere in organigrama.

„S-au desfiintat posturile de director, iar in cazul meu, singurul post liber din ogranigrama a fost acela de referent II. Acum, am atributiile unui director coordonator, la fel ca inainte, singura diferenta este grila de salarizare”, a precizat Todoran.

Daca la Tineret, directorul a gasit doar un post de referent II liber, la Directia de Sport, Cornel Savoiu a fost ceva mai norocos. Acesta a avut liber in organigrama un post cu atributiile unei functii de executie. Salariul acestuia depaseste 1.000 lei, pe luna.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu