ȘI E NUMAI ÎNCEPUTUL – Indicele de confort termic a atins pragul de 80 unități în Baia Mare și-n Sighet

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat azi că indicele de confort termic a atins pragul critic de 80 unități în municipiul Baia Mare și în municipiul Sighetu Marmației. Pentru cei care nu știu, indicele de confort termic este un index care coroborează temperatura aerului cu umiditatea relativă (mărimea fizică egală cu cantitatea de vapori de apă care există într-un amestec gazos de aer și apă) pentru a determina o temperatură aparentă, cea resimțită de corpul uman.

Potrivit CSJU, în mod normal, corpul uman se răcește prin transpirație, proces în timpul căruia apa se evaporă, iar ca urmare căldura reținută se diminuează. Atunci cand umiditatea relativă este mare, rata de evaporare a apei se reduce. Indicele influențează activitatea organismului uman atunci cand umiditatea este ridicată. Asta pentru că corpul uman pierde mai greu căldura, iar temperaturile ridicate sunt mai greu de suportat. Aerul pare greu respirabil în perioadele de disconfort termic.

Și din ce ce ne spun meteorologii, acesta este numai începutul. Maine și poimaine vom avea temperturi și mai mari în tot județul, pentru ca de vineri seara spre sambătă să apară și ceva ploi.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole