Site-uri pro-iraniene blocate de Washington: Teheranul denunţă o ”acţiune neconstructivă” pentru negocierile asupra programului nuclear

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Teheranul a denunţat miercuri blocarea de către Washington a accesului la site-urile mai multor mass-media pro-iraniene, estimând că este vorba de o acţiune “neconstructivă”, într-un moment în care au loc negocieri în vederea relansării acordului asupra programului nuclear american, informează AFP, transmite AGERPRES.

“Utilizăm toate mijloacele juridice şi internaţionale pentru (…) a condamna (…) această politică eronată a SUA”, a declarat în faţa jurnaliştilor directorul de cabinet al preşedintelui iranian, Mahmoud Vaezi, apreciind că această decizie de blocaj este “neconstructivă într-un moment în care negocierile asupra acordului privind programul nuclear sunt în curs”.

Statele Unite au blocat marţi accesul la site-urile mai multor media de stat iraniene, un mesaj informând că acestea au fost “confiscate de guvernul american”. Site-urile canalelor de informaţii în arabă Al-Alam şi în engleză Press TV, precum şi canalul Al-Masirah al rebelilor houthi yemeniţi au postat acelaşi mesaj referitor la confiscarea domeniului lor în cadrul unor sancţiuni americane. Mesajul este însoţit de sigla Poliţiei Federale şi Departamentului Comerţului.

Tensiunile dintre cele două ţări s-au agravat după ce Statele Unite au denunţat în 2018 acordul privind programul nuclear iranian încheiat cu trei ani înainte şi după restabilirea sancţiunilor americane pe care le ridicase pactul nuclear, ceea ce a scufundat ţara într-o recesiune cu consecinţe sociale dramatice.

De la începutul lui aprilie, Teheranul şi celelalte părţi ale acordului duc tratative la Viena cu scopul de a relansa pactul şi de a reintegra Statele Unite în acord.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2