ȘOFERI BĂUȚI – Închisoare obligatorie dacă faci accident mortal. Vezi condițiile

Dacă ești beat și ai provocat un accident rutier soldat cu moartea unei persoane nu vei mai putea ocoli închisoarea. Este vorba despre un proiect de lege prin care se elimină posibilitatea suspendării executării pedepsei cu închisoarea în cazul celor care au consumat alcool sau droguri sau nu dețin permis de conducere și care au provocat un accident mortal.

Inițiatorii susțin că este necesară completarea legii care să aibă ca efecte „ocrotirea relațiilor sociale referitoare la dreptul la viață prin aplicarea unor sancțiuni adecvate în raport cu gravitatea faptei de ucidere din culpă reținută în concurs cu infracțiunea de conducere fără permis sau cu cea de conducere sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active, să creeze premisele reducerii incidenței accidentelor rutiere soldate cu ucidere din culpă în concurs cu infracțiunea de conducere fără permis sau cea de conducere sub influența alcoolului”.

Șoferii care conduc beți, drogați sau fără permis nu vor mai putea scăpa de închisoare în caz de accident mortal, conform proiectului de lege amintit.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu