Strategie: Cum vrea să-și dezvolte municipiul Baia Mare turismul în următorii ani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Primăria Baia Mare a lansat zilele trecute o invitație la o dezbatere publică a Strategiei pentru dezvoltarea și promovarea turismului în municipiu, care a avut loc vineri, 3 decembrie, în sistem online.

”Misiunea generală a strategiei este de a genera dezvoltare turistică în beneficiul comunității, capitalizând resursele turistice locale, diversificând oferta și generând noi produse turistice, cu scopul de a consolida un brand turistic consecvent și a se diferenția față de altele destinații cu profil asemănător”, se arată în documentul publicat de municipalitate.

Mai pe scurt, în Strategie se propun câteva direcții majore de acțiune pentru dezvoltarea turismului în oraș:

• Crearea Organizației de Turism Baia Mare ce va asigura implementarea strategiei turistice și va finanța și implementa acțiunile de promovare a destinației.

• Dezvoltarea ofertei de produse/experiențe turistice orientate pe turismul creativ și turismul slow.

• Crearea imaginii de oraș inovant prin digitalizarea serviciilor și accesibilizarea informațiilor cu privire la obiectivele turistice (patrimoniul cultural și istoric accesibil devine instrument de promovare).

• Creșterea și întărirea reputației orașului Baia Mare ca destinație culturală prin prisma unei agende culturale bogate și inovante.

• Poziționarea orașului Baia Mare ca prima destinație urbană de turism slow, prin implementarea unei politici
de dezvoltare urbană durabilă, care va integra măsuri sustenabile promovate de turismul slow.

Pe lângă toate acestea, municipiul Baia Mare își propune atestarea ca Stațiune Turistică de Interes Național a arealului colinar, zonă de patrimoniu natural și a Centrului Istoric al Municipiului Baia Mare, urmând politica sa teritorială orientată către dezvoltare durabilă.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2