SUA: Facebook, data in judecata pentru presupuse practici anticoncurentiale

Patru companii au dat in judecata Facebook la un tribunal federal din SUA pentru presupuse practici anticoncurentiale, acuzand reteaua de social media ca a revocat in mod inadecvat accesul la platforma sa pentru a cauza prejudicii potentialilor competitori, transmite vineri Reuters, informeaza AGERPRES.

Plangerile au fost depuse la Tribunalul districtului de nord din statul California.

”Facebook s-a confruntat cu un pericol existential din partea aplicatiilor mobile si, desi ar fi putut raspunde concurand cu ceea ce se cuvine, a ales in schimb sa-si foloseasca puterea pentru a elimina in mod intentionat concurenta”, a declarat Yavar Bathaee, partener in firma de avocatura Pierce Bainbridge si avocat al acuzarii.

Facebook a indicat ca va lupta in instanta in acest dosar.

Cazul este o escaladare a disputelor avute de Facebook cu mici dezvoltatori de aplicatii care au construit companii pe baza accesului la datele de utilizator. Facebook a taiat accesul pentru anumite aplicatii inca din 2012, desi a permis accesul pentru alte aplicatii.

Mii de pagini de email-uri interne au fost dezvaluite in urma unui proces in instanta pornit de Six4Three, dezvoltatorul unei aplicatii foto.

Facebook face obiectul unor numeroase anchete si pentru posibile incalcari a legislatiei antitrust in intreaga lume.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu