SUA: Purtarea măștilor în locuri publice devine obligatorie în statul Texas

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernatorul republican al Texasului, Greg Abbott, a anunţat joi că purtarea măştii devine obligatorie în locurile publice din acest mare stat din sudul SUA, unde numărul cazurilor de COVID-19 a explodat, notează AFP, scrie Agerpres.

“Putem menţine firmele deschise şi dezvolta economia noastră pentru ca texanii să poată continua să-şi câştige cele necesare vieţii de zi cu zi, dar aceasta impune ca fiecare dintre noi să îşi joace rolul de a se proteja reciproc, ceea ce implică acoperirea feţei în locurile publice”, a declarat într-un comunicat Greg Abbott, un aliat al preşedintelui Donald Trump.

Dat publicităţii cu o zi înainte de weekendul în care se sărbătoreşte Ziua Naţională a Statelor Unite, decretul guvernatorului oferă, de asemenea, responsabililor locali prerogative de a interzice unele adunări publice în exterior cu mai mult de zece persoane.

Texasul este unul din statele care şi-a redeschis economia la începutul lui mai, un proces de ridicare a măsurilor de restricţie “suspendat” săptămâna trecută. Vinerea trecută, Greg Abbott a mai interzis servirea la mese în baruri.

Texasul a raportat cel puţin 168.062 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2