SUBIECT TABU – Consumul de droguri în școlile din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Drogurile sunt tot mai prezente printre băimăreni, dar și printre maramureșeni. Grav este că acestea au ajuns și în școlile din județ, iar elevii nu se sfiesc să le consume și de aici problemele pentru părinți. Copiii ajuns să vândă lucruri din casă ca să facă rost de bani pentru droguri și alte și alte probleme.

Tocmai consumul de droguri din școli a fost subiectul discutat de către poliţiştii de prevenire din cadrul IPJ Maramureș cu 29 de elevi de clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Baia Mare. Activitatea a fost realizată în parteneriat cu colegii de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog şi consilierul şcolar al unităţii.

„Cei 29 de elevi au avut parte de o activitate interesantă şi bogată ca şi conţinut, pentru că au avut ocazia să afle atât informații cu privire la riscurile și consecințele la care se expun din punct de vedere fizic, psihic, emoţional atunci când aleg să o ia pe calea drogurilor, cât și informații despre răspunderea penală pentru deținerea/traficul de substanțe, precum și pentru comportamentele infracționale pe care le pot adopta sub influența drogurilor. Elevii au fost interesați de subiect, unii dintre ei chiar au avut curajul să recunoască faptul că au consumat droguri și nu le era deloc străin subiectul, mai ales când s-a discutat despre tipurile de substanţe ilegale. Aceştia s-au dovedit a cunoaște un număr semnificativ de droguri.

Elevii au vizionat cu această ocazie un film sugestiv care a reliefat modul în care se creează dependenţa. De asemenea le-au fost prezentate câteva cazuri în care tineri sub influenţa substanţelor interzise au devenit autori de omoruri. Din păcate, vârsta la care tinerii încep să consume droguri este într-o continuă scădere. Ce putem face? În calitate de părinţi să fim mai atenţi la nevoile emoţionale ale copiilor noştri şi nu la cele materiale. Medicamentul pentru toate problemele de suflet ale copiilor noştri este iubirea, afecţiunea, interesul nostru, al părinţilor, în primul rând, apoi al şcolii, manifestat faţă de problemele, fricile, angoasele cu care se confruntă copiii/tinerii noştri, în societatea în care trăim”, a declarat Ionela Cozma, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2