Subprefectul Crina Chilat: Reușita de la Sighetu Marmației se datorează edilului. Este prima Comunitate Sustenabilă în eficiență energetică, din Maramureș

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Subprefectul județului Maramureș, Crina Chilat, a onorat invitația de a participa la un eveniment aparte pentru Sighetu Marmației, în cadrul căruia municipiul a primit Certificatul de ”Comunitate Sustenabilă” în domeniul eficienței energetice, devenind prima localitate din Maramureș (și printre puținele din țară) ce are parte de o astfel de recunoaștere. Ea vine în urma unei evaluări efectuate în cadrul programului European Energy Award, finanțat prin fonduri elvețiene. Certificatul i-a fost înmânat edilului Vasile Moldovan, la sediul Primăriei Sighetu Marmației, de către Giacomo Solari, Șef Birou Contribuții Elvețiene al Ambasadei Elveției în România, și Green Building Council, ONG-ul ce implementează programul European Energy Award în România.

Subprefectul Crina Chilat a reliefat eforturile actualei administrații sighetene pentru dezvoltarea sustenabilă a localității. ”Îl felicit pe primarul Vasile Moldovan pentru strădania depusă în atingerea obiectivelor. În calitatea oficială pe care o am, de subprefect al județului Maramureș, îl asigur, în continuare, de tot suportul meu pentru menținerea unei bune relaționări a administrației sighetene cu factorii decidenți din ministere. Prin certificatul obținut, Sighetu Marmației face cinste Maramureșului și sper ca recunoașterea aceasta să fie un factor motivant și pentru ceilalți primari din județ”, declară Crina Chilat, subprefectul PSD al județului Maramureș.

Certificarea evaluează rezultatele concrete și planificate referitoare la 79 de măsuri din 6 domenii: Planificare, Clădiri municipale, Energie și deșeuri, Mobilitate, Organizare internă și Cooperare. Certificarea obținută de Municipiul Sighetu Marmației atestă faptul că demersurile întreprinse pentru a dezvolta sustenabil, inteligent și competitiv orașul nostru sunt apreciate inclusiv peste hotare. Putem să afirmăm astfel că Municipiul Sighetu Marmației a făcut progrese remarcabile în ultimul timp în ceea ce privește eficiența energetică, parcurgând pașii necesari pentru a fi numită Comunitate Sustenabilă”, afirmă primarul Vasile Moldovan.

În cadrul evaluării, Sighetu Marmației a punctat prin câteva obiective atinse (iluminat public pe leduri, în proporție de 30% din oraș; stații de încărcare a mașinilor electrice; transport public urban 100% electric), dar și proiecte ce urmează a fi implementate (eficientizarea energetică a două școli, șase blocuri de locuințe și opt clădiri aparținând Spitalului Municipal din localitate).

European Energy Award – Comunitate Sustenabilă” este un program cu finanțare elvețiană ce ajută orașele din România să ia măsuri eficiente pentru a implementa proiecte durabile și a crește calitatea vieții în comunitățile respective

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole