TRĂIESC DIN AMINTIRI – Băimărenii și-au pierdut speranța că Baia Mare va mai avea o grădină ZOO

Reclame home 1
Reclame home 1

Sunt minteni 10 ani de când nu mai funcționează Grădina Zoologică din Baia Mare, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale municipiului timp de ani de zile. Copiii din Maramureșul Istoric și nu numai veneau în Baia Mare pentru a vedea pe viu sălbăticiuni care puteau fi văzute doar în cărți sau mai rar la Tv. Dar în august 2013 Grădina Zoologică a municipiului s-a închis. Deși atunci ni s-a promis că se va redeschide în altă parte. O promisiune neonorată nici până în ziua de azi.

„Ceva închis rămâne închis și gata. Păcat că nu mai aveam așa ceva în Baia Mare, că ne prindea bine amu și la copii, aveam ce vedea în parcul mare. Amu numa să ne plimbăm, vedem peștii și atât. Pentru copii era mai mult o atracție. Păcat, aș fi vrut ca și nepoții mei să vadă animalele de la Zoo pe care le-au văzut și copiii mei, dar nu se poate. Baia Mare nu va mai avea vreodată vreo grădină zoologică„, ne spune Maria.

Grădina zoologică din Baia Mare s-a închis din cauza condiților jalnice în care trăiau animalele. Dar băimărenii își aduc aminte cu drag de ursul fără un ochi, de cei doi lupi cam slăbuți, dar și de leii care puteau fi auziți de la o distanță considerabilă. Tigrii, leii și leopardul erau atracțiile principale, însă puteau fi văzuți și șerpi, vulpi sau găini.

„O zi în familie , era un treat să mergem la Zoo și nu doar in parc. Înghețată și vată pe băț, răgetul leului … Cand avea chef de vizitatori, se auzea din parc … de abia așteptam să mergem. Animăluțele … mi se făcu milă de ele … decât să continue așa mai bine nu. Nu stiu cine ar trebui sa se ocupe de Zoo , Dar sa fie cineva se ocupe din toate punctele de vedere avand in prim plan bunastarea animalelor și apoi profit. Probabil ar atrage mai mulți vizitatori și ar fi benefic pentru copii”, completează Nadia P.

Dragoș HOJDA

 

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

10 Comments

 1. Guard Dogs

  Mda , amintirile si gradina zoologica … Daca privim pragmatic , obiectiv , realist , gradina zoologica este un semn de prosperitate , bunastare , populism in orice cultura , civilizatie , pornind din antichitate cu celebrul Colosseum … Daca reducem la pamflet , prorocul , profetul Iliescu cu celebra expresie ,, Mai animalule !!! ,, ne readuce gradina zoologica , circul direct in Parlament , adica pestele de la cap se impute sau avem conducatorii pe care-i meritam … Concluzia … ,, Democratia este ca o gradina zoologica ; oamenii sunt comdusi de berbeci , cu ajutorul cainilor ,, = Andrzej Majewski =

  Reply
 2. Eugenia

  Cum sa ti doresti sa bagi animalele la puscarie? Minte putina, un singur neuron, ofilit si el…

  Reply
 3. Guard Dogs

  Relax coana Maria !!! … Nu sunt in stare sa gestioneze fauna de pe Craica , Pirita si tu ,, vrei ,, gradina zoologica ?! …

  Reply
 4. Daisy

  Locul animalelor nu este in cusca, ci in mediul lor natural.
  Mai e cineva care inca nu a descoperit Animal Planet sau alte posturi tv care ne permit sa vedem animale fara a le maltrata?

  Reply
 5. dorel mos

  Lasati animalele salbatice in mediul lor natural.
  Nici un animal salbatic nu poate fi fericit in cusca de la ZOO.
  Daca nu mai puteti de dorinta de ale vedea pe viu, trageti o fuga pana la Nyiregyhaza.

  Reply
 6. Gugu

  Doamne ce mentalitate de anii 1970: ”Păcat că nu mai aveam așa ceva în Baia Mare, …”…
  Cum putem să (mai) gândim așa? Ați ieșit vreodată 2 metri în afara granițelor naționale? Ați văzut ce înseamnă o grădină zoologică în Europa? Ați urmărit 5 minute Animal Planet, National Geographic Wild, Nature, BBC Earth, Discovery sau măcar Digi Animal World? Ați văzut ce înseamnă… o Grădină Zoologică? Una adevărată se întinde pe sute de hectare, animalele sunt îngrijite de zeci, sute de îngrijitori… Nu pe 20 de hectare, nu cu 15 angajați, nu cu tigri în cuști de zid de 20 m2, plus o cușcă cu gratii de încă 15 m2… Era o bătaie de joc Grădina Zoologică din Baia Mare… Îți era rușine să duci un turist neamț sau olandez acolo… Da, în anii ’70 mergea, că n-aveai unde să își scoți copiii în comunism, era bună grădina zoologică așa mică, înghesuită și improprie cum era, săraca… Dar în prezent ar fi anacronică…

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole