TRĂIESC DIN AMINTIRI – Băimărenii și-au pierdut speranța că Baia Mare va mai avea o grădină ZOO

Sunt minteni 10 ani de când nu mai funcționează Grădina Zoologică din Baia Mare, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale municipiului timp de ani de zile. Copiii din Maramureșul Istoric și nu numai veneau în Baia Mare pentru a vedea pe viu sălbăticiuni care puteau fi văzute doar în cărți sau mai rar la Tv. Dar în august 2013 Grădina Zoologică a municipiului s-a închis. Deși atunci ni s-a promis că se va redeschide în altă parte. O promisiune neonorată nici până în ziua de azi.

„Ceva închis rămâne închis și gata. Păcat că nu mai aveam așa ceva în Baia Mare, că ne prindea bine amu și la copii, aveam ce vedea în parcul mare. Amu numa să ne plimbăm, vedem peștii și atât. Pentru copii era mai mult o atracție. Păcat, aș fi vrut ca și nepoții mei să vadă animalele de la Zoo pe care le-au văzut și copiii mei, dar nu se poate. Baia Mare nu va mai avea vreodată vreo grădină zoologică„, ne spune Maria.

Grădina zoologică din Baia Mare s-a închis din cauza condiților jalnice în care trăiau animalele. Dar băimărenii își aduc aminte cu drag de ursul fără un ochi, de cei doi lupi cam slăbuți, dar și de leii care puteau fi auziți de la o distanță considerabilă. Tigrii, leii și leopardul erau atracțiile principale, însă puteau fi văzuți și șerpi, vulpi sau găini.

„O zi în familie , era un treat să mergem la Zoo și nu doar in parc. Înghețată și vată pe băț, răgetul leului … Cand avea chef de vizitatori, se auzea din parc … de abia așteptam să mergem. Animăluțele … mi se făcu milă de ele … decât să continue așa mai bine nu. Nu stiu cine ar trebui sa se ocupe de Zoo , Dar sa fie cineva se ocupe din toate punctele de vedere avand in prim plan bunastarea animalelor și apoi profit. Probabil ar atrage mai mulți vizitatori și ar fi benefic pentru copii”, completează Nadia P.

Dragoș HOJDA

 

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu