TVA la 5% si pensii neimpozitate, un cosmar pentru Guvern – Executivul va corecta „eroarea”

Guvernul sustine ca votul parlamentarilor privind reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei nu corespunde cu Strategia fiscal-bugetara trimisa deja de Executiv in Parlament.

„A fost o discutie cu ministrul de Finante inca de dimineata (n.r. miercuri). Ministrul de Finante a exprimat punctul de vedere al Guvernului, si anume ca propunerile legislative nu sunt in concordanta cu Strategia fiscal-bugetara, pe care Guvernul a trimis-o deja in Parlament”, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Executivului, Ioana Muntean.
Ea a mai precizat ca Executivul asteapta sa se incheie procedura in cazul propunerilor respective, pentru a vedea apoi daca trebuie sa intervina sau nu.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a precizat, miercuri, ca votul de marti 19 octombrie, din Parlament, privind reducerea TVA a fost o eroare, iar singurele variante pentru a corecta sunt fie retrimiterea actului in Parlament de presedinte, fie corectarea, de catre Guvern, printr-un act normativ.

Camera Deputatilor a adoptat marti, cu unanimitate de voturi initiativa mai multor social-democrati cu privire la reducerea TVA-ului la alimentele de baza la 5%.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu