Un elev din Sighetu Marmației va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Chimie

Performanță notabilă pentru un elev din Sighetu Marmației, care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Chimie.

”Performanță de excepție pentru elevul nostru Darius Sindreștean (clasa a XI-a D, prof. coord. Nița Enache) care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de Chimie! Maxime felicitări!”, informează Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației.

”În perioada 29 mai -12 iunie 2023 s-a desfășurat la București pregătirea elevilor din lotul național lărgit la chimie, din care face parte și elevul Șindreștean Darius, de la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației, clasa a XI-a.

La sfârșitul perioadei de pregătire, toți elevii componenți ai lotului lărgit sunt testați prin două probe de baraj teoretice și o probă de baraj practică, fiecare dintre cele trei probe având durata de 5 ore. Fiecare probă teoretică, respectiv practică are un punctaj maxim de 100 de puncte. Clasamentul final se stabilește prin însumarea punctajelor obținute la cele trei probe de baraj.

Elevul maramureșean Șindreștean Darius s-a calificat în lotul național care va reprezenta România la Olimpiada Internațională de chimie, ce se va desfășura în Elveția, Zurich”, arată și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu