Urmează un an incendiar. Va fi bătălie pentru Primăria Baia Mare

Condamnarea lui Cătălin Cherecheș va schimba total alegerile locale din 2024 în Baia Mare, care se anunță incendiare și extrem de strânse. Asta pentru că nu va mai exista un candidat care să pornească ca favorit cert, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, când Cherecheș nu prea a avut adversar.

Granzii de la PNL și PSD vor căuta cea mai bună soluție pentru a câștiga Primăria, care se vede la orizont mai mult ca niciodată în ultimii 14 ani, în timp ce partidele mai mici vor sufla în ceafă. Cert e că vor lua mult din procentele celor care vor porni ca principali favoriți. Însă totul depinde de oamenii cu care vor veni în fața unor cetățeni sătui și scârbiți de politică, politicieni și promisiuni care de obicei nu se mai împlinesc.

Cu siguranță vor fi multe surprize pe lista candidaților, care nu va fi una deloc scurtă, într-un an în care Baia Mare va intra într-o nouă eră din punct de vedere administrativ.

Însă personal nu am speranțe că în oraș va curge lapte și miere, căci pe lângă știința administrației, dacă o are, un primar depinde de multe, cum ar fi susținerea majorității Consiliului Local, dar și să aibă oameni competenți și experimentați în cadrul Primăriei, iar lista poate continua.

Până atunci trebuie rezolvate problemele majore actuale, atât cât se poate, iar aici mă refer la datoriile Primăriei, inclusiv cele către sportivii de la Minaur, și continuate proiectele în desfășurare, printre care cel de amenajare a malului Săsarului, pe fonduri europene.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu