Vaccinarea antirabică a animalelor de companie. Ce trebuie să știe maramureșenii

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Maramureș a anunțat că în perioada octombrie 2023-decembrie 2023 medicii veterinari de liberă practică desfășoară acțiunea de vaccinare antirabică a animalelor de companie (câini și pisici) din gospodăriile populației. Vasile Pop, directorul executiv adjunct al DSVSA Maramureș, a precizat că după această dată se fac vaccinările de completare pentru animalele care nu au putut fi vaccinate din motive obiective în timpul campaniei.

„Sunt supuse acțiunii toate animalele de companie în vârstă de peste 12 săptămâni și nu mai târziu de 12 luni de la ultima vaccinare, frecvența vaccinării este de o dată/an. Vaccinarea antirabică și microciparea carnasierelor sunt acțiuni obligatorii care asigură evidențierea trasabilității vaccinului în vederea prevenției și eradicării rabiei (turbarea). Regulamentul UE 689/2020 și Decizia nr. 6/31.01.2023 a Curții Constituționale a României nu exclude posibilitatea executării celor două activități în cursul aceluiași moment temporal.

Având în vedere importanța prevenirii rabiei statul subvenționează contravaloarea vaccinului și administrarea acestuia. Valoarea microcipului și manopera de implantare sunt suportate de proprietar. Rugăm populația să dea tot sprijinul pentru derularea în bune condiții a celor două acțiuni”, arată DSVSA Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole