Vameșul care l-a controlat pe Cherecheș va fi cercetat

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Polițistul de la frontieră care a omis faptul că primarul din Baia Mare este urmărit general, va fi cercetat disciplinar.

„Referitor la posibilitatea substituirii persoanei, precizez că analizăm în continuare modalitatea în care poliţistul de frontieră aflat în serviciu a efectuat controlul documentelor, cu menţiunea că există o asemănare între Cherecheş Cătălin şi ruda căreia i-ar fi folosit actul de identitate, asemănare care însă nu scuză lipsa identificării prin confruntare a documentului de identitate prezentat cu persoana prezentă la controlul de frontieră. (…) A fost dispusă declanşarea cercetării prealabile faţă de agentul de poliţie de frontieră, în vederea stabilirii existenţei unei abateri disciplinare”, a declarat, sâmbătă, inspectorul general al IGPF, Victor-Ştefan Ivaşcu, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că s-a luat măsura sesizării din oficiu a unităţii de parchet competente cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea, infracţiuni prevăzute de articolul 262, respectiv 327, din Codul penal.

„Precizez că am dispus efectuarea de instructaje şi verificări la nivelul întregii ţări, în toate punctele de trecere a frontierei, pentru a ne asigura că astfel de situaţii să nu se mai repete. Acestea sunt datele preliminare pe care le deţinem şi fac parte din competenţa Poliţiei de Frontieră Române. (…) De asemenea, mă asigur că toţi colegii mei din domeniile de interes operativ sunt în alertă şi depun eforturi pentru a clarifica situaţia. Am dispus, totodată, intensificarea controalelor pe toată frontiera cu Ungaria, atât în punctele de trecere, cât şi la frontiera verde şi colaborăm îndeaproape cu autorităţile interne şi europene pentru a obţine cele mai bune răspunsuri în vederea identificării persoanei şi tragerea acesteia la răspundere”, a explicat Ivaşcu.

Acesta a menţionat că poliţistul de frontieră în cauză are o mare experienţă în serviciu, de circa 20 – 21 de ani, şi nu-şi poate explica cum s-a putut întâmpla evenimentul.

„Vă mărturisesc cu cea mai mare sinceritate faptul că însuşi poliţistul de frontieră nu îşi închipuie cum s-a putut întâmpla de fapt (…) (Cherecheş – n. r.) este o persoană notorie, intens mediatizată în ultima perioadă. Spune că l-ar fi recunoscut exact, dar sunt aspecte pe care noi le vom trata cu maximă seriozitate în cercetarea disciplinară pe care o avem şi în funcţie de aceste rezultate vom lua, evident, măsurile necesare”, a adăugat Ivaşcu.

puterea.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

 1. Ioan 49

  E de cascadorii râsului…! Deci l-a recunoscut pe CereCheș și totuși l-a lăsat să treacă cu un document de identitate fals !

  Reply
 2. dan

  De saptamini CC era sub control judiciar si nu avea voie sa paraseasca tara. Acest ordin nu a fost transmis tuturor punctelor de trecere? Vamesul trebuie sa faca puscarie pentru complicitate la „evadare”. In zilele anterioare nu a facut asemenea verificari pentru diversi trecatori? Amnezia l-a afectat chiar la inrarea in schimb, cind presupun ca era odihnit?

  O revansa pentru romini ar fi sa-l vada pe CC legat la Gherla sau la Baia Mare (Satu Nou de Sus), dar putreziciunea din sistemul de securitate al Romaniei trebuie eliminata.

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole