Vitezoman prins cu 121 km/oră în Baia Mare

În perioada 4-6 aprilie, polițiștii rutieri maramureșeni au acționat pentru creșterea siguranței participanților la trafic pe drumurile publice din județ. Acțiunile au vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea participanților la trafic de importanța respectării normelor rutiere.

Astfel, în Baia Mare, Borșa, Dragomirești, Săliștea de Sus și Săcel, polițiștii formațiunilor rutiere au verificat peste 130 de vehicule aflate în circulație și au constatat nu mai puțin de 110 abateri rutiere.

”Cei mai mulți conducători auto au fost sancționați pentru depășirea vitezei legale. În Baia Mare polițiștii au înregistrat cu aparatura radar un autoturism care circula cu viteza de 121 km/oră, depășind astfel cu mai mult de 70 de km/h viteza maximă admisă pe tronsonul respectiv de drum.

În acest caz conducătorului i-a fost reținut permisul de conducere, acesta primind o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație, iar suspendarea exercitării dreptului de a conduce s-a făcut pentru o perioadă de 120 de zile, conform celor mai recente modificări aduse Codului Rutier.

Au fost sancționați și conducătorii auto și pasagerii care nu purtau centura de siguranță, pentru această abatere fiind aplicate 30 de sancțiuni contravenționale.

Alte abateri au constat în efectuarea neregulamentară a manevrelor de depășire sau utilizarea telefonului mobil. Amenzi au primit și șapte pietoni care au traversat neregulamentar, valoarea totală a sancțiunilor aplicate de polițiști depășind 35.000 de lei.

În cele trei zile de acțiune au fost întocmite și șapte dosare penale pentru infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, în principal pentru conducere a unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau conducere sub influența băuturilor alcoolice. Într-un caz a fost întocmit dosar penal pentru repararea unui autovehicul având urme de accident, fără a fi îndeplinite condițiile prevăzute de lege”, menționează IPJ Maramureș.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu