1.200 de angajați ai Primăriei Baia Mare au intrat în grevă japoneză (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1

Aproximativ 1.200 de angajați ai Primăriei Baia Mare, membri ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), au intrat joi, 10 februarie, în grevă japoneză.

În timpul acţiunii de protest, salariaţii din administraţia publică membri de sindicat îşi desfășoară activitatea în condiţii normale, fără întreruperea programului de lucru, însă poartă banderolă albă sau vor posta pe uşa biroului, în semn de protest, anunţul care conţine revendicările sindicale.

Organizaţia sindicală solicită Guvernului în primul rând aplicarea imediată, în integralitate, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prin revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor din sectorul bugetar pentru anul 2022, inclusiv indemnizaţiile demnitarilor din administraţia publică locală.

Cea de-a doua revendicare a FNSA este modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene.

În acest sens, Federaţia solicită demararea discuţiilor şi negocierilor în vederea fie a înlocuirii sintagmei ”venituri” cu ”salariul de bază/încadrare”, fie a excluderii unor categorii de drepturi salariale, cum ar fi indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale din fonduri europene, spor de condiţii de muncă, de la limita impusă.

Și la Sighetu Marmației sindicaliștii au recurs la același gest (foto sus).

Imagini transmise ZiarMM de către Liviu Pop, vicepreședintele Sindicatului din Administrație.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

7 Comments

 1. Misu

  Mai mult de 500 nu trebuie sa fie. Greva asta ca sunt prea multi si au si scurta vinerea? La 12 sunt evaporati, bine multi sunt angajați pe hârtie.

  Reply
 2. dan

  1200 de functionari in primaria Baia Mare cu toata informatizarea clamata?
  Nu e cam mult(i)? Aproape 1 functionar la 100 de locuitori care nu au nevoie zilnic de serviciile primariei.
  Sint inclusi si cei de la cimitire? In anunt e vorba de functionari, nu de muncitori.
  Ce ziceti, acum se poate vedea aglomerarea din birouri, nu-i asa?
  Conditii grele neneaca, trai greu…

  Reply
 3. Emil

  Acest aparat de birocrati ai primariei Baia Mare de ce intrat in greva ?, pentru salarii si drepturi rusine sa le fie. Organiograma primariei este atat de incarcata incat veniturile primarie sunt folosite pe salarii iar nivelul de pregatire este la pamant ,daca ar fi reduse la minim posturile cu oameni pregatiti nu ar mai trebui sa asteptam atat dupa unele serviciimexemplu politia localam inspectorii si consilierii de la diferite servici inutile,domnule Liviu Pop gata cu incopetenta la munca si afara cu angajatii pe pile….

  Reply
 4. Cosmina

  La fel de japonezi au fost si in emiterea documentelor pentru care s-a mai achitat si taxa de urgenta …17 zile ..nu 7 .. cum prevede legea !!!! Si 21 de Zile pentru un proces verbal !Sigur documentele le emit in Japonia !!!

  Reply
 5. Nu contează

  Macar dacă ați lua ceva de la japonezi: seriozitate,munca,respect nu putoarea care va caracterizează!!!!

  Reply
 6. Delia

  Eu zic sa-și dea demisia în bloc dacă nu le convin salariile. Zic și eu…. În plus… Nu cred ca s-a observat vreo diferența în modul de lucru. Ei și când nu sunt în greva lucrează ca și cum ar fi în concediu….Hai cu alții în frunte cu primarul!

  Reply
 7. geo

  Sa-ti fie rusine,Liviu Pop, ai peste 100 milioane salariul si nu faci nimic, MERGETI LA PRIVAT SI LUCRATI PT 15 MILIOANE, 8 ORE PE ZI ! 1200 de functionari in primaria Baia Mare ? jumatate ar fi destui !

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole