1.960 de persoane izolate la domiciliu, verificate de structurile MAI, din județ. 1.189 de maramureșeni sunt în carantină

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și cele ale Ministerului Apărării Naționale au executat, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Maramureș 118 misiuni.

Cele 342 de efective angrenate (polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari) au asigurat fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care intrat în țară prin punctele de trecere ale frontierei de stat, depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, acțiuni de combatere a criminalității economice, măsuri de asigurare a ordinii și liniștii publice, verificarea respectării interdicției de izolare la domiciliu a persoanelor aflate în evidențe, respectarea interdicțiilor de către societățile comerciale și persoanele fizice, impuse după declararea stării de urgență.

Au fost verificate în unitățile administrativ-teritoriale din județ peste 1.960 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, în conformitate cu prevederile ordonanței militare. S-au aplicat 116 sancțiuni în valoare de 236.000 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri materiale în valoare de peste 3.900 lei.

O persoană a fost depistată și identificată că nu a respectat măsura de izolare la domiciliu. A fost sancționată contravențional și s-a luat măsura carantinării instituționalizate, cu plata cheltuielilor aferente.

În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 106 persoane care nu au respectat prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020 cu privire la interzicerea circulației persoanele în afara locuinței/gospodăriei.

În județul Maramureș sunt 38 locații de carantinare. Se află în izolare la domiciliu 2.336 persoane, statistică ce include și membri familiei.

În carantină sunt 1189 persoane venite în țară din state aflate în zona de risc roșie, care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș face apel la cetățeni pentru respectarea prevederilor ordonanțelor militare, măsurilor de igienă și de distanță socială recomandate de specialiști, dar și pentru informare din surse oficiale.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *