17 Septembrie – Ziua Mondială a Siguranței Pacienților

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Siguranța pacienților primează întotdeauna într-un spital, fie el județean, municipal sau regional. Alexandru Oros, managerul celei mai mari unități sanitare cu paturi din Maramureș, spune că Ziua Mondială a Siguranței Pacienților a fost înființată pentru a îmbunătăți înțelegerea globală a siguranței pacienților, pentru a spori implicarea publicului în siguranța asistenței medicale și pentru a promova acțiuni globale pentru a spori siguranța pacientului și a reduce daunele pentru pacienți.

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii îndeamnă toate părțile implicate în domeniul siguranţei pacienţilor să „acționeze acum pentru o naștere sigură și respectabilă!”, iar tema zilei este „Îngrijirea sigură a mamei și nou-născutului”.  Este nevoie de servicii sigure și de calitate din partea profesioniștilor calificați din domeniul sănătății. Acest lucru poate fi realizat numai prin implicarea tuturor părților implicate. Suntem conştienţi că la baza succesului spitalului nostru reprezintă calitatea şi eficienţa serviciilor prestate pacienţilor, şi, drept urmare, prima grijă şi responsabilitate a fiecărui angajat al spitalului, începând cu conducerea acestuia, este calitatea actului medical şi a proceselor conexe acestuia.

Misiunea Spitalului Judeţean de Urgenţă ´Dr. Constantin Opriş, este de a identifica şi a soluţiona nevoile pacienţilor prin furnizarea unor servicii medicale de calitate, bazate pe competenţă, eficacitate transparenţă, echitate, eficienţă. În centrul atenţiei noastre este determinarea unei atitudini şi a unei mentalităţi mai accentuate spre calitate prin identificarea oportună a neconformităţilor şi deficienţelor în activitate şi care constituie o piedică în faţa atingerii obiectivelor strategice ale spitalului.
În semn de respect, suntem invitați să purtăm un obiect vestimentar sau un accesoriu de culoare portocalie, aleasă de Organizația Mondială a Sănătății ca simbol al acestui eveniment. De asemenea, ANMCS propune ca joi, la ora 12.00, timp de un minut, oricine dorește să se alăture campaniei să se oprească și să aplaude în semn de apreciere și mulțumire pentru personalul medical”, precizează Alexandru Oros, manager Spitalul Județean Baia Mare.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2