Bulgaria va sacrifica alti 40.000 de porci dupa descoperirea unui nou focar de pesta porcina

Autoritatile sanitar-veterinare bulgare au anuntat miercuri seara ca vor sacrifica aproximativ 40.000 de porci dupa descoperirea unui nou focar de pesta porcina africana la o ferma din nord-estul tarii, aceasta fiind a doua ferma de porci din Bulgaria unde a fost descoperit virusul pestei porcine africane in mai putin de o saptamana, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Vineri, aceleasi autoritati veterinare bulgare au anuntat ca vor sacrifica circa 24.000 de porci, dupa descoperirea unui focar de pesta porcina africana la o ferma din localitatea Nikola Kozlevo, in regiunea Shumen, nord-estul Bulgariei.

Noul focar de pesta porcina africana a fost descoperit la o ferma din satul Brestak, in apropiere de orasul Varna, a informat miercuri Autoritatea Sanitar Veterinara din Bulgaria, care a adaugat ca a fost instituita o zona de carantina pe o raza de trei kilometri in jurul satului.

Anul trecut, virusul pestei porcine a afectat sase ferme bulgare, fortand autoritatile de la Sofia sa sacrifice peste 130.000 de porci.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu