Ambasadorul Armeniei, intalnire cu prefectul de Maramures. Despre ce au discutat

PNL

Prefectul Nicolae-Silviu Ungur s-a intalnit in aceasta dimineata cu Excelenta Sa, Sergey Minasyan, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Armenia in Romania, care viziteaza judetul nostru. Au fost discutate aspecte referitoare la deschiderea relatiilor de colaborare si a oportunitatilor de infratire, anunta Prefectura Maramures.

”Am discutat cu diplomatul armean despre situatia societatilor comerciale cu capital mixt care desfasoara activitate in judet, respectiv despre deschiderea si identificarea oportunitatilor de colaborare in diverse domenii de activitate care sa sprijine dezvoltarea economica si sociala a comunitatilor locale”, a spus prefectul de Maramures.

Excelenta Sa, Sergey Minasyan, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Armenia in Romania a facut referire la incheierea de relatii diplomatice si de colaborare cu Romania dupa obtinerea independentei Republicii Armenia.

De asemenea, a subliniat deschiderea pentru dezvoltarea de relatii bilaterale intre judetul Maramures si judete din Republica Armenia, respectiv unitati administrativ-teritoriale.

“Este important sa avem relatii de colaborare si cooperare, sa identificam oportunitati in domeniul economic, cultural, turistic, dar si de incheierea unor parteneriate de infratire, proiecte comune, avand in vedere faptul ca in Maramures exista o comunitate armeana, care si-a pastrat identitatea, obiceiurile si traditiile”, a mai adaugat diplomatul armean.

In ceea ce priveste activitatile culturale s-a discutat despre comemorarea armenilor, victime ale genocidului in luna aprilie, in municipiul Baia Mare, respectiv despre omagierea pictorului de origine armeana Hollosi Simon.

Diplomatul armean si-a manifestat dorinta de a reveni in judet, la manifestarile cultural-artistice ”Zilele Maramuresului” organizate de Consiliul Judetean Maramures, urmand ca pana atunci autoritatile administratiei publice locale, impreuna cu Sorin Gadalean, presedintele sucursalei baimarene a Uniunii Armenilor din Romania si cu sprijinul reprezentantilor ambasadei sa identifice oportunitatile si partenerii de colaborare in scopul dezvoltarii de relatii bilaterale.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1