ANCHETĂ ÎN MARAMUREȘ – Cum se „rezolvă” alcoolemiile din sange dacă cunoști pe cine trebuie

Reclame home 1
Reclame home 1

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, prin ordonanțele din datele de 18.05.2022 și respectiv 19.05.2022 au dispus reținerea pentru 24 de ore şi ulterior punerea în mișcare a acţiunii penale fată de suspecta C.M.C. pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, favorizarea făptuitorului, fals intelectual şi sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri, totul cu aplicarea art. 38 alin.1 şi 2 Cod penal, susnumita dobândind calitatea de inculpat.

Potrivit informațiilor furnizate de către Parchetul de pe langă Tribunalul Maramureș, din probatoriul administrat până în prezent rezultă că „în perioada august 2015 – august 2021, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpata C.M.C. asistent medical principal, cu ajutorul inculpatei F.L., a primit diferite sume de bani în cuantum total de 33.000 lei şi 800 Euro de la numitul P.I, de la suspectul P.O şi de la inculpații R.F.I., G.F.A., G.G., F.Z.B., D.V., P.G., D.I. și M.M.G., în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu, constând în alterarea probelor biologice de sânge, în vederea obținerii unor valori inferioare sau apropiate limitei prevăzute de legea penală (de 0,80 g/l) ale alcoolemiilor suspecților susmenționați și atestarea necorespunzătoare adevărului a valorilor alcoolemiilor astfel modificate în buletinele de analiză toxicologică, întocmite în dosarele penale în care acești suspecți erau cercetați pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 336 alin.1 Cod penal, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a acestora sau pentru a le creea premisa obținerii unei soluții de amânare a aplicării pedepsei, cu consecința restituirii permiselor de conducere după un anumit interval de timp”.

La data de 19.05.2022, dosarul a fost înaintat Tribunalului Maramureș cu propunere de arestare preventivă a inculpatei C.M.C., aflată în stare de reținere. Cauza a fost instrumentată cu sprijinul ofițerilor de politie judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție –  Serviciului Județean Maramureș.

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole