Angelina Jolie va colabora cu BBC pentru a produce o emisiune care ii va ajuta pe copii sa detecteze stirile false

PNL

Actrita americana Angelina Jolie va colabora cu BBC pentru a produce o emisiune care ii va ajuta pe copii sa detecteze mai usor stirile false, informeaza joi site-ul revistei Variety, titreaza Agerpres.

Artista americana va fi producator executiv al “BBC My World”, un program ce explica evenimentele aflate in spatele stirilor false si ofera date factuale si informatii utile pentru a-i ajuta pe tinerii cu varste de cel putin 13 ani sa isi formeze opinii proprii despre diverse chestiuni internationale importante. Noua emisiune se va baza pe stirile transmise de BBC World Service si reprezinta o coproductie realizata de radioteleviziunea publica britanica, Angelina Jolie si Microsoft Education. BBC va detine controlul editorial asupra continuturilor prezentate in acest program.

Cu o durata de 30 de minute, emisiunea va fi difuzata de BBC World News, cel mai vizionat canal din portofoliul grupului BBC. Ea va fi transmisa in fiecare duminica la ora 16:30 GMT, iar episoadele sale vor fi disponibile pentru serviciile in 42 de limbi detinute de BBC. Show-ul TV va fi disponibil in Marea Britanie si pe canalul YouTube al grupului BBC si pe platforma BBC iPlayer.

Producatorii spun ca noul program se doreste un instrument util pentru tinerii spectatori, care, avand dreptul de a se conecta pe mai multe platforme de socializare, intra in contact cu numeroase informatii destinate publicului adult, dar au mai putina experienta in a face diferenta intre continuturile lecturate prin prisma calitatii acestora.

Radzi Chinyanganya, prezentator al BBC Sport si fost prezentator al principalei emisiuni BBC pentru copii, “Blue Peter”, si Nomia Iqbal, care prezinta emisiunea “The Big Debate” difuzata de BBC Asian Network, un program TV centrat pe arta si cultura, vor fi prezentatorii principali ai noii emisiuni. In unul dintre episoade, Radzi Chinyanganya analizeaza manipularile video si subiectul controversatelor tehnici “deepfake”, iar in alt episod Nomia Iqbal calatoreste in padurile din Amazonia pentru a investiga daca “plamanul verde al Terrei” va putea sa supravietuiasca defrisarilor, extractiei de petrol si de minerale si activitatilor agricole.

Fiecare episod va fi insotit de un segment de invatare, iar planurile acestor lectii vor fi disponibile prin intermediul platformei online Microsoft Education.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1