Aparatul Real Time PCR achiziționat pentru Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare va începe probele de testare

home camp2
home camp2
home camp2

Procedura de achiziție pentru noua platformă integrată de biologie moleculară, care conține și aparatul Real Time PCR pentru testarea infecțiilor cu COVID-19, pentru Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare a fost finalizată cu succes în după-amiaza zilei de marți, 31 martie, anunță reprezentanții Consiliului Județean Maramures, într-un comunicat de presă.

Valoarea investiției se ridică la suma de 450.000 lei pentru întregul laborator. Miercuri, 1 aprilie, va începe livrarea echipamentelor, iar de joi, 2 aprilie se va trece la instalarea și punerea în funcțiune a întregii aparaturi necesare.

De luni, 6 aprilie va începe instruirea personalului medical, a biologilor și chimiștilor, și tot de săptămână viitoare vor începe probele de testare și apoi testele propriu-zise.

Pentru verificarea acurateții rezultatelor pacienților declarați infectați cu coronavirus se fa face o intercomparare între laboratoare. Astfel, aceleași probe vor fi trimise și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj Napoca, mai precizează reprezentanții Consiliului Județean.

Practic, unitatea medicală va putea să efectueze peste 300 de teste zilnice.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

1 Comment

  1. stelu

    Listele de asteptare sunt in functie de partid ?Faceti ca in Moldova odata politicienii pe urma personalul medical?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *