Aproape 28.000 de persoane au vizitat anul trecut Muzeul Judetean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Aproape 28.000 de persoane au vizitat in anul 2019 Muzeul Judetean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, cifra ce reprezinta o usoara crestere fata de 2018.

“Anul 2019 a adus la Muzeul Judetean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare un numar de 27.895 vizitatori, cifra ce prezinta o usoara crestere fata de anul anterior, cand numarul total de vizitatori a fost de 26.110. De asemenea, a fost inregistrat si un nou record de vizitatori pentru luna august, respectiv 4.101 vizitatori. Repartitia vizitatorilor pe luni este prezentata in graficul urmator.

In ceea ce priveste grupurile inregistrate in anul 2019, acestea au fost 494 la numar, dintre care 373 grupuri de persoane cu cetatenie romana si 121 de grupuri formate din persoane de alte nationalitati, in principal din Ungaria si Israel. Statistica realizata in functie de cetatenia vizitatorilor arata ca in proportie de 85% vizitatorii Muzeului de Mineralogie sunt din Romania, restul de 15% reprezentand vizitatori din alte tari precum Ungaria, Israel, Polonia, Germania, Turcia, Spania, Ucraina, Italia, Republica Moldova”, precizeaza reprezentantii Muzeului, intr-o postare pe site-ul institutiei.

De asemenea, patrimoniul muzeal s-a imbogatit anul trecut cu un numar de 58 esantioane minerale.

“Statistica pe grupe de varsta arata o prezenta relativ egala a categoriei formata din adulti si a categoriei reprezentate de elevi si studenti, respectiv 12.082 adulti si 12.790 elevi/studenti. Celelalte doua grupe de varsta au o prezenta mai scazuta in numarul total de vizitatori, respectiv 2.289 pensionari si 734 prescolari.

In acest an patrimoniul muzeal s-a imbogatit cu un numar de 58 esantioane minerale, 8 dintre acestea fiind achizitionate iar 50 receptionate prin donatie.

In concluzie ne simtim indreptatiti sa declaram anul 2019, un an cu adevarat aniversar, atat prin prisma implinirii celor 30 de ani de la deschiderea expozitiei permanente cat si datorita multitudinii de proiecte si activitati culturale, stiintifice, educationale si expozitionale desfasurate”, mai spun cei de la Muzeul Judetean de Mineralogie.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2