Aproape jumătate din populația României (45,8%) trăiește în locuințe supraaglomerate

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Clasamentul celor mai aglomerate locuințe este completat de Letonia (42,2%) și Bulgaria (41,1%). Cele mai scăzute rate de supraaglomerare s-au înregistrat în Cipru (2,2%), Irlanda (3,2%), Malta (3,7%) și Țările de Jos (4,8%), conform eurostat.

În Uniunea Europeană, 17,2% din populație locuia în gospodării supraaglomerate în 2019, adică nu dispunea de suficiente camere în comparație cu dimensiunea gospodăriei. În timpul carantinei instituite de autorități din cauza pandemiei, supraaglomerarea a devenit mai vizibilă în momentul în care copiii au început să-și desfășoare activitățile în aceleași camere cu părinții care încercau să lucreze de acasă.

Eurostat explică faptul că o locuință este considerată supraaglomerată, printre altele, atunci când fiecare membru al familiei cu vârsta între 12-17 ani nu are propria sa cameră sau nu există o cameră separată pentru fiecare pereche de copii de sub 12 ani.

În același timp, în UE, mai mult de una din trei persoane (32,7%) locuia în locuințe subocupate în 2019 (locuințele prea mari, cu prea multe camere pentru nevoile gospodăriei respective). Aproape trei sferturi din populația din Malta (72,6%), Cipru (70,5%) și Irlanda (69,6%) ocupa o astfel de locuință. Procentul depășește jumătate din populația țării în Spania (55,4%), Luxemburg (54%) și Belgia (53,9%).

În schimb, doar 7,7% din populația României trăiește în astfel de locuințe subocupate, după care urmează Letonia (9,6%), Grecia (10,7%), Bulgaria (11,5%).

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *