Australia: Biologii lupta sa salveze cat mai multi koala din calea flacarilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Cercetatori sustinuti de San Diego Zoo se lupta sa salveze cat mai multi koala a caror viata este amenintata de puternicele incendii de vegetatie care afecteaza Australia, transmite DPA, titreaza Agerpres.

Conform reprezentantilor parcului zoologic din San Diego, o echipa de biologi care actioneaza in masivul Blue Mountains – locul unde traieste populatia de koala cu cea mai mare diversitate genetica din Australia – a reusit luna trecuta sa captureze si sa salveze din calea flacarilor 12 astfel de marsupiale, ce au fost mutate la o gradina zoologica din Sydney pana va trece pericolul si vor putea fi eliberate din nou in mediul natural.

Cercetatorii vor reveni in zona Muntilor Albastri pentru a cauta animale ranite si a evalua pagubele produse asupra habitatului acestora. Reprezentantii San Diego Zoo au anuntat ca “pun la dispozitie resursele necesare pentru a se asigura ca populatia de koala se va reface dupa incendii”. Costurile acestui efort, ce ar putea sa dureze mai multi ani, nu sunt cunoscute.

Din luna septembrie, cand a inceput asa-numitul sezon australian al incendiilor, zeci de incendii de vegetatie au distrus peste 10,3 milioane de hectare, o suprafata de marimea Coreei de Sud. Cel putin 27 de persoane si-au pierdut viata si peste 2.000 de gospodarii au fost distruse complet. Dupa unele estimari, peste 1 miliard de animale (fara a pune la socoteala insectele si alte nevertebrate) au murit in aceste incendii.

In regiunea Blue Mountains, din statul australian New South Wales, au ars peste 1 milion de hectare de teren. Aceasta regiune face parte din Patrimoniul UNESCO al umanitatii din anul 2000 datorita “resurselor sale naturale semnificative”, printre care 96 de specii diferite de eucalipt – arbori ce ofera atat adapost cat si hrana pentru koala.

Incendiile care mistuie zone extinse din statul australian New South Wales (NSW) au ucis peste 2.000 de koala din octombrie, au anuntat in urma cu o luna experti in cadrul unei unei anchete parlamentare. Distrugerea este atat de extinsa, incat “probabil ca nu vom gasi niciodata corpurile acestora”, a subliniat luni unul dintre acesti specialisti cu privire la populatia de koala si habitatul acestora.

Potrivit specialistului in ecologie Dailan Pugh, presedintele grupului de protectie a mediului North East Forest Alliance, peste 2.000 de koala ar fi pierit in incendiile care au devastat pana la o treime din habitatul acestora de pe coasta nordica a NSW. In ultimii ani, habitatele acestor marsupiale fusesera deja afectate pentru a face loc agriculturii si dezvoltarii urbane. Expertii au declarat in timpul anchetei ca aceste incendii au crescut riscul de disparitie al speciei. Koala sunt listati ca animale vulnerabile in statele New South Wales si Queensland.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *