Australia – Sectorul turismului va avea pierderi de 3,1 miliarde de dolari din cauza incendiilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Autoritatile australiene estimeaza ca pierderile suferite de sectorul turismului ar putea atinge 4,5 miliarde de dolari australieni (3,1 miliarde de dolari americani) ca urmare a incendiilor care devasteaza tara, relateaza marti EFE, informeaza AGERPRES.

Consiliul Australian pentru Exporturi si Turism (ATEC) a facut aceste estimari intr-un raport publicat marti, care se refera in special la miile de rezervari de sejururi turistice anulate ale unor clienti care proveneau mai ales din SUA si Europa.

Industria turismului, care reprezinta 3% din PIB, are un aport anual de aproximativ 130 de miliarde de dolari australini (89,23 de miliarde de dolari) la economia tarii, dintre care circa 45 de miliarde (30,885 miliarde de dolari americani) provin din turismul international.

Parcuri naturale, drumuri nationale si numeroase localitati turistice de coasta precum Mallacoota, din sud-estul Australiei, au fost inchise sau au ramas izolate din cauza incendiilor din apropiere care, din septembrie, au devastat peste 100.000 de kilometri patrati de teren, o suprafata de marimea Guatemalei.

Pentru a diminua impactul negativ asupra acestui sector, guvernul a anuntat weekendul trecut alocarea unui fond de recuperare turistica de aproximativ 52 de milioane de dolari americani pentru a proteja economia sustinuta de acest sector si pentru a crea pachete care sa atraga turistii.

Sezonul incendiilor de padure, unul dintre cele mai grave si mai lungi cu care se confrunta Australia, s-ar putea prelungi pana in martie cand se incheie vara australa. Pe langa pagubele uriase, incendiile au provocat si moartea a 29 de persoane.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1