AVERTIZARE – Atac de urs în zona Copalnic Mănăștur. Oamenii, sfătuiți să aibă grijă

Reclame home 1
Reclame home 1
Reprezentanții Diana Transilvania Hunting au anunțat aseară că în zona Copalnic Mănăștur a avut loc un atac de urs la o stană de oi. O oaie a fost ucisă de urs, iar o a doua a suferit răni serioase. Alarma a fost dată de către primarul comunei Copalnic Mănăștur, ing. Vasile Mihalca.
„În urma sesizării, ne-am deplasat la stână în cauză unde îngrijitorul a confirmat cele spuse de domnul primar. Din spusele acestuia, atacul s-a produs la lumina zilei. Îngrijitor: „De 37 de ani de când sunt în comună, nu am mai văzut așa ceva! M-a așteptat lângă pârâu și brusc a sărit pe oile din turmă. M-am speriat foarte tare” Tot în această seară, un alt cetăţean ne-a semnalat faptul că în cursul serii de ieri, în zona Preluca, la o livadă de pruni a fost văzut un urs de talie medie spre mare, aspect deocamdată neverificat de către personalul asociației noastre.
Menționăm faptul că în cadrul patrulărilor personalului nostru de teren, s-au observat tot mai des urme ale prezenței ursului ori au avut loc observații directe ale unor exemplare de urs brun în cuprinsul fondului cinegetic 46 Mănăștur, existând capturi video în acest sens. Pe cale de consecință rugăm și totodată avertizăm cetățenii care au activități zootehnice, silvice, agricole, dar și pe cei pasionați de drumeții ori de culesul fructelor de pădure sau a ciupercilor să desfășoare aceste activități cu maximă prudență”, avertizează reprezentanții Asociației amintite mai sus.
FOTO Diana Transilvania Hunting/facebook
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole