AZI – S-a discutat despre problemele pensionarilor și ale asistenților persoanelor cu handicap

Reclame home 1
Reclame home 1
Prefectul județului Maramureș, Rudolf Stauder, a prezidat astăzi ședința Comisiei de Dialog Social, alături de el fiind cei doi subprefecți, Eniko Krizsanovszki și Crina Fiorela Chilat. În sală au fost prezenți și parlamentarii județului Maramureș și anume Cristian Niculescu Ţâgârlaş, Călin Bota, Florin-Alexandru Alexe, Gabriel Valer Zetea, Dan Ivan sau vicepreședintele Consiliului Județean, Lazar Doru-Alexandru.
Florin Hossu, liderul Cartel ALFA Maramureș, a fost cel care a deschis discuțiile, facand referire la problemele cu care se confruntă asistenții persoanelor cu handicap. Probleme sunt și cu alocarea sumelor de către primării pentru plata acestor persoane, fiind necesare o serie de modificări legislative care să rezolve odată pentru totdeauna această problemă.
„Discuțiile purtate au vizat solicitările concrete formulate de sindicate, cu privire la modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, aplicarea în integralitate a Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, normativele de încadrare a personalului nedidactic și salarizarea acestora, măsurile legislative pentru reducerea migrației tinerilor, măsuri suplimentare de sprijin pentru fermierii români. Este îmbucurător faptul că în urma acestor discuții s-au stabilit o serie de măsuri și modificări legislative clare și totodată necesare, mai multor categorii profesionale. Toate acestea vor avea un impact socio-economic pozitiv pe termen lung și vor duce la soluționarea unor probleme a căror rezolvare a fost amânată prea mult timp”, a spus prefectul de Maramureș, Rudolf Stauder.
Pensionarii au cerut, ca de fiecare dată, pensii mai mari, aducandu-se în discuție de o creștere cu 15% a pensiilor în acest an. Pensionarii mai reclamă scăderea de la an la an a numărului biletelor de tratament, care sunt și mai scumpe, dar și mai puține.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. jo

    dle Hossu !biletele de tratament pt pensionari este o bataie de joc pt pensionari si o sursa de imbogatire pt liderii de sindicat,cum esti si matale!!! rusine dle HOSSU !!!de 30 de ani capusezi membrii de sindicat si statul!!PARAZITILOR!!!!@!

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole