BAC 2022 – Elevă din Borșa eliminată din examen din cauza telefonului mobil

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Primele probleme la examenul de Bacalaureat din aceasstă sesiune. Este vorba despre o elevă din Borșa, căruia i-a sunat telefonul la cateva minute după ce au fost distribuite subiectele. Chiar dacă acum eleva regretă amarnic gestul, rezultatul este același.
„Ieri, unei candidate de la centrul de examen de la Borșa, i-a sunat telefonul la 10 minute după ce au fost distribuite subiectele. Este neplăcut pentru noi, ca și cadre didactice, să știm că un candidat a fost eliminat din examen, dar a trebuit să respectăm prevederile metodologice. Orice tentativă de fraudă înseamnă eliminarea din examen, indiferent dacă aceste dispozitive au fost folosite sau nu. Li se spune la început de examen ce au voie și ce nu au voie, cu toate acestea s-a întamplat. Eleva a regretat amarnic gestul, dar rezultatul este același”, a declarat Ligia Duruș, purtătorul de cuvant al ISJ Maramureș.
Azi, 22 iunie, pentru susținerea probei la alegere a profilului și a specializării – proba E.d) – din cadrul examenului național de bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2022), în județul Maramureș s-au înscris 3056 de candidați, din care 2827 din promoția curentă și 229 din promoțiile anterioare. Au fost prezenți 2938 de candidați, au absentat 118 și nu au fost înregistrate situații de candidați eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2